flag_orange.png

L'IES La Marxadella va acollir dissabte passat, 7 de maig, el II Congrés de Professorat d'Imatge i So organitzat per l’APISCV (Associació de Professorat d'Imatge i So de la Comunitat Valenciana) i que va reunir a prop de setanta professionals dels huit instituts de tota la Comunitat Valenciana que imparteixen els diferents cicles d'aquesta família. Al llarg de tota la jornada es van desenvolupar diferents ponències i taules redones amb l'objectiu d'aprofundir i reflexionar entorn de l'educació en l'entorn audiovisual.

La trobada va arrancar amb la benvinguda al congrés per part del director general d'FP, Manuel Gomícia, així com amb el cap de projecció social d'À Punt, Albert Vicent, el director de l'IES La Marxadella, Juan García, i el president d’APISCV, Raúl Carbonell, qui va aprofitar el moment per a reclamar una major dotació de material per als diferents instituts que acullen els diferents cicles d'Imatge i So.

La primera taula redona es va centrar en els diferents exemples de diversos docents que han apostat per la innovació a l'aula. En aquest sentit, Emiliano Jareño, cap d'estudis de La Marxadella, va intervindre per a explicar de quina forma s'estan aplicant a Torrent els programes Innovatec, Qualitas, Emprèn i Acredita.

A continuació, el subdirector general de Formació i Qualificació Professional, Joan Sarrión, va explicar als assistents les diferents possibilitats que oferirà la flexibilització de la FP, mentre que Luis Gil, docent de La Marxadella, va comentar el que succeeix a Catalunya amb aquesta flexibilització.

També van acompanyar als professors d'Imatge i So diversos membres (i exalumnes de La Marxadella) de l’Associació de Tècnics de l’Espectacle del País Valencià (ATEPV) per a concretar quin és el treball que es realitza des de l'entitat i tractar de mostrar l’ATEPV com una aliada per a la formació tant de l'alumnat com del professorat, mentre que els professors especialistes de Matisse y Fonteta van mostrar com va ser la seua experiència en la publicació d'un videojoc.

  

A la vesprada, els i les assistents al congrés van poder gaudir de la ponència realitzada pel professor madrileny Álvaro Holguera sobre la metodologia de l'Aula Invertida o Flipped Classroom per a, a continuació, tractar en una taula redona moderada per Javier Sánchez (docent de La Marxadella), sobre la manera de portar a l'aula la il·luminació d'espectacles de la mà de dos professors de La Marxadella, Víctor Pineda i Lorena Villanueva, així com Rafa Francés, que també va treballar a Torrent.

La jornada va finalitzar amb la participació de la docent del cicle de Producció d'Audiovisuals i Espectacles, Pau Rovira, en una taula redona en la qual es van comentar les diferents propostes que les i els professors realitzen en classe per a treballar tant el cicle de Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles com el de Producció.

Durant les jornades, les i els assistents van fer un homenatge a dos companys que s'han jubilat durant el present curs (Sebas Hernándis i Isabel Goñi) i que van dedicar molts anys a la docència en diferents instituts, entre ells La Marxadella de Torrent.

Share

Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús. Learn more

I understand

 

L'ús de cookies a Espanya està regulat per la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic (LSSI) i en adequació amb la Directiva Europea 2009/136/CE, en el seu article 22.2.