flag_orange.png

L'IES La Marxadella va acollir dissabte passat, 7 de maig, el II Congrés de Professorat d'Imatge i So organitzat per l’APISCV (Associació de Professorat d'Imatge i So de la Comunitat Valenciana) i que va reunir a prop de setanta professionals dels huit instituts de tota la Comunitat Valenciana que imparteixen els diferents cicles d'aquesta família. Al llarg de tota la jornada es van desenvolupar diferents ponències i taules redones amb l'objectiu d'aprofundir i reflexionar entorn de l'educació en l'entorn audiovisual.

La trobada va arrancar amb la benvinguda al congrés per part del director general d'FP, Manuel Gomícia, així com amb el cap de projecció social d'À Punt, Albert Vicent, el director de l'IES La Marxadella, Juan García, i el president d’APISCV, Raúl Carbonell, qui va aprofitar el moment per a reclamar una major dotació de material per als diferents instituts que acullen els diferents cicles d'Imatge i So.

La primera taula redona es va centrar en els diferents exemples de diversos docents que han apostat per la innovació a l'aula. En aquest sentit, Emiliano Jareño, cap d'estudis de La Marxadella, va intervindre per a explicar de quina forma s'estan aplicant a Torrent els programes Innovatec, Qualitas, Emprèn i Acredita.

A continuació, el subdirector general de Formació i Qualificació Professional, Joan Sarrión, va explicar als assistents les diferents possibilitats que oferirà la flexibilització de la FP, mentre que Luis Gil, docent de La Marxadella, va comentar el que succeeix a Catalunya amb aquesta flexibilització.

També van acompanyar als professors d'Imatge i So diversos membres (i exalumnes de La Marxadella) de l’Associació de Tècnics de l’Espectacle del País Valencià (ATEPV) per a concretar quin és el treball que es realitza des de l'entitat i tractar de mostrar l’ATEPV com una aliada per a la formació tant de l'alumnat com del professorat, mentre que els professors especialistes de Matisse y Fonteta van mostrar com va ser la seua experiència en la publicació d'un videojoc.

  

A la vesprada, els i les assistents al congrés van poder gaudir de la ponència realitzada pel professor madrileny Álvaro Holguera sobre la metodologia de l'Aula Invertida o Flipped Classroom per a, a continuació, tractar en una taula redona moderada per Javier Sánchez (docent de La Marxadella), sobre la manera de portar a l'aula la il·luminació d'espectacles de la mà de dos professors de La Marxadella, Víctor Pineda i Lorena Villanueva, així com Rafa Francés, que també va treballar a Torrent.

La jornada va finalitzar amb la participació de la docent del cicle de Producció d'Audiovisuals i Espectacles, Pau Rovira, en una taula redona en la qual es van comentar les diferents propostes que les i els professors realitzen en classe per a treballar tant el cicle de Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles com el de Producció.

Durant les jornades, les i els assistents van fer un homenatge a dos companys que s'han jubilat durant el present curs (Sebas Hernándis i Isabel Goñi) i que van dedicar molts anys a la docència en diferents instituts, entre ells La Marxadella de Torrent.

Visita al Tama d'Aldaia

Dimecres passat, 27 d'abril, els i les alumnes de primer del cicle de Producció d'Audiovisuals i Espectacles van realitzar una visita al Teatre Auditori Municipal d’Aldaia (TAMA).

Gràcies als treballadors d'aquest contenidor cultural de l'àrea metropolitana de València, molts dels i les estudiants van poder trepitjar una caixa escènica per primera vegada i veure in situ els diferents elements que la composen.

 


L'eixida, que es va emmarcar dins del mòdul de Planificació de Projectes d'Espectacles i Esdeveniments, té com a objectiu valorar la importància de les diferents formes i tipus de recintes teatrals, coneixements fonamentals per als futurs productors i que, a més, ampliaran en el segon curs en un altre mòdul denominat Gestió de Projectes d'Espectacles i Esdeveniments.

Jornada de Portes obertes de l'IES La Marxadella de Torrent

El pròxim 21 de maig de 10 a 14 hores l'IES la Marxadella de Torrent celebra la seva Jornada de posades obertes per a totes aquelles persones interessades a conèixer l'oferta formativa de tots els ensenyaments que s'impartiran en el centre durant el curs 22/23.

L'objectiu d'aquestes jornades és informar el futur alumnat i a les seves famílies sobre l'estructura i oferta formativa d'Ensenyament Secundari Obligatori, Batxillerats i els Cicles Formatius tant d'FP bàsica com de grau mitjà, superior i cursos d'especialització de les famílies professionals d'Electricitat i Electrònica, Imatge i So i Transport i Manteniment de vehicles (Automoció).

Aquests cicles s'ofereixen en horaris de demà, tarda i nit i en les modalitats de presencial i semipresencial.

Aquestes jornades permeten conèixer, a través dels docents del centre, el pla formatiu de cadascun dels cicles i assistir a diverses demostracions a càrrec de l'alumnat del centre així com diverses mostres dels treballs realitzats al llarg de curs per aquest.

Les sessions informatives sobre Formació Professional tindran lloc en la sala d'actes del centre a les 10.15 hores i les d'ESO i Batxillerat a les 11.00 h. En elles es parlarà de la seva oferta formativa, horari, períodes de preinscripció i matricula, funcionament de l'institut i es resolguessin tots aquells dubtes que tant els futurs alumnes i alumnes així com les seves famílies puguin plantejar.

Després de les xerrades es podrà realitzar una visita per les instal·lacions i tallers on diversos grups d'alumnes i alumnes, estaran treballant en els diferents tallers i al costat dels seus professors i professores i respondran a les preguntes que els visitants els vulguin plantejar.

L'I.E.S. La Marxadella és Centre d'Excel·lència en la Família Professional d'Imatge i So, a més és membre de la Xarxa Novigi de Centres de la Comunitat Valenciana i participa en els Programes Emprén, Innovatec i Acredita.

La Marxadella és un centre de referència a la comarca de L'Horta amb més de 30 anys d'experiència formant professionals qualificats. En l'actualitat compta amb més de 1600 alumnes dels quals 650 alumnes són de Formació Professional i és pionera en la implantació de cicles formatius com el de Vídeo DJ i So, o el de Producció d'Espectacles i audiovisuals.

Desenvolupa importants projectes d'innovació educativa en tots els seus cicles formatius com el projecte del cotxe ecològic dut a terme pel departament d'automoció i pel qual ha obtingut nombrosos reconeixements a nivell nacional i internacional i destaca l'àmplia ocupabilitat del cicle Superior d'Electricitat i Electrònica.

Aquest centre ofereix Formació Professional Dual en tots els seus cicles de grau mitjà i superior i participa en els programes d'Erasmus Plus.

 

Més Informació: Tel: 961 20 61 40

 

 

Xerrada Associació Tècnics d'Espectacles País Valencià - ATEPV

El passat 28 d'abril ens van visitar la companya i els companys de l’Associació de Tècnics d’Espectacles del País Valencià (ATEPV) per a explicar-nos el treball que desenvolupa l'associació.

Posant en valor el treball del tècnic d'espectacles efímers dins del sector de la cultura i l'oci, ATEPV treballa diàriament juntament amb altres associacions per a aconseguir una legislació concreta del sector, establir un conveni laboral per a treballadors i unes condicions laborals dignes de la professió, tant per a treballadors assalariats com autònoms.

 

Enguany van acudir a donar la xerrada Xavi Robles, Javi Tatai i Berta Ortuño. En el cas de Javi i Berta, a més de membres de ATEPV són ex alumnes del cicle de So en La Marxadella, i això va permetre enllaçar d'una manera molt pròxima la realitat del tècnic de l'espectacle en viu amb els estudis de l'alumnat en el nostre centre.

 

Englobada la xerrada en el mòdul de Formació i Orientació Laboral, va acudir l'alumnat de 1r de tots els cicles de la família d'Imatge i So, i van poder plantejar diferents dubtes als ponents.

 

Després de dos anys d'absència per la pandèmia del Covid-19, el passat cap de setmana la plaça de l'Ajuntament va acollir la fira de Formació Professional organitzada per la Conselleria d’Educació sota el títol L’FP al carrer!

 

La família professional d'Imatge i So tampoc va faltar a la cita i, en concret, l'alumnat de primer del cicle d'Il·luminació, Captació i Tractament d'Imatge (ICTI) de l'IES La Marxadella va participar de manera activa en la realització de l'activitat conjunta Còmics al món amb l'IES La Patacona i les seues alumnes  del cicle de Tècnic Superior de Caracterització i Maquillatge Professional.

Al llarg del matí, l'alumnat de primer d’ICTI va realitzar una pràctica de presa fotogràfica de tot el procés de caracterització de diferents personatges de comics que van dur a terme les i els estudiants de l'IES La Patacona. Una primera presa de contacte que va servir perquè l'alumnat posara en pràctica tot l'aprés durant el curs a l'aula.

 

Antigues alumnes de Producció en Culturplaza

Sabeu realment què fa una productora d'espectacles i esdeveniments? I una productora en un rodatge? En realitat es tracta d'una de les professions més desconegudes malgrat ser una figura clau, per exemple, en una obra de teatre, un festival de música o una pel·lícula, entre altres.

En el següent article dues antigues alumnes del cicle de Producció d'Audiovisuals i Espectacles, Iris Stella i Clara Gorria, ens donen les claus del seu treball.

T'ho vas a perdre?

Share

Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús. Learn more

I understand

 

L'ús de cookies a Espanya està regulat per la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic (LSSI) i en adequació amb la Directiva Europea 2009/136/CE, en el seu article 22.2.