flag_orange.png

Marxafest, jornada cultural.

Un any més els alumnes de primer del cicle de grau superior de Producció d’audiovisuals i espectacles han organitzat la jornada Marxafest que tindrà lloc el proper 4 de maig de 2017.

Aquesta jornada forma part de la pràctica que es proposa en el mòdul Planificació de projectes d'espectacles de primer curs de producció i estableix una continuïtat amb les activitats que es fan any darrere any.

El fet de treballar des de i per a l’Institut, ens permet fer partícips i coneixedors a la resta d’alumnes de la comunitat educativa d’algunes de les nostres activitats professionals. Així, el dia 4, al llarg de tot el matí, podreu assistir al Marxafest on trobareu , entre d'altres unes jornades esportives, concerts, mostres de treballs fets pels companys d’automoció i carroceria, exposicions i concursos.

Quedeu convidats! Ens veiem dia 4 de maig.

PRESENTEM EL "MEDUSA SUNBEACH FESTIVAL 2017"

Els alumnes Juan Ortiz i Vicent Baquero han participat recentment en la presentació de la pròxima edició del Medusa Sunbeach Festival, que es cel·lebra a l'agost a la platja de Cullera.

  

Sobre l'escenari de l'Auditori de Paiporta els dos alumnes de 2n del cicle de So i Vídeodisjòquei ens van mostrar el seu bon saber fer amb la taula de mescles. Així els ho reconeixia Andreu Piqueras, un dels promotors del Festival, obrint-los la porta a participar en l'edició d'enguany del Festival.

Junt a ells, els més de 300 alumnes de l'IES La Marxadella, l'IES La Sénia de Paiporta i el col.legi Pureza de María del Grao de València, van poder gaudir també d'una xicoteta sessió d'Aitor Galán. Aquest jove disjòquei de Cullera s'ha convertit en una de les revelacions més importants de la música electrònica al nostre país, encapçalant radiofòrmules com el Màxima 51 Chart, de Màxima FM. Aitor va contar-nos també com ha anat obrint-se camí en el difícil món de la música.

La jornada, de la qual formarem part el professorat del cicle de So i Vídeodisjòquei de l'IES La Marxadella, junt amb els departaments de Plàstica i Música de L'IES La Sènia, va estar dirigida i presentada per Àngel Rabassa, professor de música de l'institut de Paiporta.

A la taula vam donar a conéixer el nostre projecte pioner per a un cicle formatiu que vam implantar fa 4 anys, quan només l'IES la Marxadella, junt amb altres dos centres de la Comunitat Valenciana, oferiem el cicle a tota Espanya. Encara en són moltes les províncies que no tenen instaurat aquests estudis, i de fet, nosaltres oferim la possibilitat de matrícula a distància, amb alumnes de gran part del país.

A l'acte, els organitzadors del Medusa, Andreu Piqueras i Gonzalo Daddario van donar fe també de com les previsions d'aquest jove festival s'han anat superant en cadascuna de les edicions. Des d'ací volem desitjar-los tota la sort del món, i convidar-vos a gaudir de les sessions dels nostres alumnes Juan i Vicent a la zona d'acampada d'enguany.

 

APP's gratuïtes prevenció a la violència gènere - adolescents

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha desenvolupat, a través de la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, sengles aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils dirigides a adolescents i a pares i mares, amb les quals tracta de donar ferramentes per a detectar i atallar situacions de violència de gènere entre els més joves.

Una de les aplicacions, titulada D'igual a igual, està dirigida als adolescents, i a través d'una sèrie de preguntes els permet detectar les situacions de maltractament, a més de facilitar-los informació sobre tots els recursos amb què compte l'Administració valenciana per a denunciar aquest tipus de casos. D'una altra banda, l'aplicació Ni més Ni menys, és una guia per a pares i mares.

El secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha destacat la importància de dotar la ciutadania de ferramentes com aquesta, que els permeten detectar situacions que constitueixen violència de gènere i que moltes vegades passen desapercebudes, com ara el control del mòbil de les xiques o de amb qui es relacionen més enllà de la parella.

Ibáñez ha assenyalat que, segons les dades de l'últim semestre, s'han posat 253 denúncies directament per les dones víctimes de maltractaments, enfront de les 21 denúncies posades per persones de l'entorn familiar d'aquestes, la qual cosa, al seu parer, evidencia que ha arribat el moment d'ampliar el focus i no centrar-lo només en la víctima com a responsable última d'interposar la denúncia.

En aquest sentit, ha destacat la importància de ferramentes com aquestes aplicacions, que van dirigides també a les persones que estan prop de les víctimes i que els permeten "derrocar els murs i lluitar contra la violència masclista".
Per la seua banda, la directora general de l'Institut de les Dones, María Such, ha explicat que amb aquesta iniciativa, la Conselleria busca "ajudar tant les famílies com les joves en la prevenció, la detecció i l'actuació enfront de la violència masclista".

María Such ha assenyalat que les xifres de xiques en situació de maltractament o de risc per part de les seues parelles "estan creixent alarmantment". Així, ha assenyalat que l'any 2014 les víctimes de violència de gènere menors d'edat van augmentar un 15,4 % i els maltractadors menors d'edat, un 18,4 %.

Respecte d'això, la directora general ha destacat la necessitat de "prestar atenció a actituds que són l'antesala de la violència i que es donen molt sovint entre adolescents". Per això, la Generalitat "ha augmentat les accions preventives entre la població jove, i llança ara aquesta nova iniciativa dirigida tant als i les joves com a les famílies", ha precisat.

Aplicació GVA Ni més Ni menys

L'aplicació GVA Ni més Ni menys, desenvolupada per la Conselleria d'Igualtat, proposa una guia a fi de proporcionar pautes d'actuació a les famílies sobre què fer a casa per a previndre la violència. Aquesta guia ofereix informació per a saber detectar les situacions de risc i com ajudar la víctima, si així fóra.

L'aplicació, entre altres qüestions, apunta que tant davant d'un canvi de comportament d'una jove, com puga ser deixar d'eixir amb els seus amics i amigues, no mostrar interés per les activitats que sempre li han agradat o estar evasiva, com si s'intueix que està controlada per la seua parella, serà fonamental acostar-se a ella i comunicar-s'hi.

Per descarregar-la:

 

Aplicació GVA d'Igual a Igual

Amb l'aplicació GVA d'Igual a Igual, la Conselleria d'Igualtat es proposa ajudar la joventut a identificar les primeres fases d'actituds masclistes i a identificar aquestes conductes, així com a desmuntar la principal estratègia, que és la seua naturalització.

En aquest sentit, Such ha explicat que els micromasclismes són sovint "pràctiques inconscients i quasi sempre imperceptibles, actuen per acumulació i tendeixen a perpetuar una distribució injusta de drets i oportunitats entre dones i homes".

Precisament, ha advertit, "aquestes relacions desiguals es donen també entre la joventut, quan s'estan construint les primeres relacions de parella".

Per descarregar-la:

 

 

Share

Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús. Learn more

I understand

 

L'ús de cookies a Espanya està regulat per la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic (LSSI) i en adequació amb la Directiva Europea 2009/136/CE, en el seu article 22.2.